Νέα

Συνοπτικό Βιογραφικό

Δρ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ MD, PhD (Ath), Chair

Θέση

Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της  Χειρουργικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκ. Νέας Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων” (πρώην Αγ. Όλγα)

Ο Ιατρός διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία” (2013-2015). Βραβεύτηκε με έπαινο από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της καλύτερης επιχειρησιακής ετοιμότητας Διοικητού Νοσοκομείου το 2014 και διακρίθηκε με έπαινο από τον Σύνδεσμο “Friends of Europe in Greece”, που οργάνωσε επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάλεξή του «Άσκηση Διοίκησης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Νοσοκομείο» το 2015.

Διετέλεσε  επί πενταετίας (2008-2013) Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Νοσοκομείο Θ.Π. η “Παμμακάριστος” σύμφωνα με το από 6.11.1995 Π.Δ 412/95 (ΦΕΚ Α/237/15.11.1995) ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Επισκόπου Δημητρίου, ασκών τα καθήκοντα της Διοικήσεως του Νοσοκομείου με ειδικό νομοθετικό καθεστώς. Επίσης, έχει διατελέσει και επί τετραετίας σε θέση Γραμματέα στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

Επιστημονικός Σύμβουλος στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και μέλος της Μεταμοσχευτικής Ομάδας του Κέντρου από 12 ετίας  με ενεργό συμμετοχή ως  πρώτος χειρουργός σε μείζονα εγχειρητικά πρωτόκολλα όπως και στο Επιστημονικό Έργο του Κέντρου και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-επιστημονικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί υπό του ιδίου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Έχει επανεκλεγεί στη θέση του Προέδρου Δ.Σ του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και έχει υπηρετήσει άλλες δυο θητείες κατά το παρελθόν.

Είναι μέλος σε διάφορες θέσεις των ΔΣ 14 (δεκατέσσερις) Επιστημονικών Ελληνικών και Διεθνών  Ιατρικών Εταιρειών. Έχει υπηρετήσει ως εκλεγμένος και επανεκλεγμένος Ταμίας του ΔΣ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Κλινικό έργο

Έχει υπηρετήσει ως Ιατρός στην Ελλάδα στο 401 Γ.Σ.Ν.Α, στο Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας “η Παμμακάριστος”, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Α΄ Χειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ως Διευθυντεύων Επιμελητής της Χειρουργικής Κλινικής, στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως Διοικητικός και Επιστημονικός Διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής.  Η Κλινική που διηύθυνε χορηγούσε πλήρη ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και ήταν ενταγμένη στο σύστημα 24 ωρης εφημερίας Πόλης. Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου “Κωνσταντοπούλειο” (Πρώην “Αγία Όλγα”).

Έχει υπηρετήσει σε Νοσοκομεία του εξωτερικού και έχει μετεκπευδευτεί σε ειδικά θέματα και Χειρουργικές τεχνικές με Υποτροφίες στο Hillingdon Hospital-Uxbringe του Λονδίνου Αγγλία, στο St. Elisabeth Hospital της Ολλανδίας, στο Cantonal Hospital στο Fribourg της Ελβετίας και στο St. Elisabeth Hospital της Βιέννης στην Αυστρία και πρόσφατα στο κρατικό Νοσοκομείο του Düsseldorf της Γερμανίας.

Ιδιωτικό Ιατρείο στην οδό Ξενοκράτους 27-29 στην Αθήνα από 28 ετίας και συνεργασία με Ιδιωτικά Νοσοκομεία των Αθηνών.

Έχει πραγματοποιήσει 9.000 χειρουργικές επεμβάσεις μείζονος βαρύτητας του γαστρεντερικού συστήματος και ενδοκρινών αδένων.  Έχει επιλεγεί από το ΔΣ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας  από 5ετίας ως Υπεύθυνος “Τμήματος  Παχέος  Εντέρου”.

Επιστημονικό έργο:

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών με  Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καθ΄ όλα τα Πανεπιστημιακά έτη.

Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Εργαστήριο της Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Β΄ Χειρουργικής  Πανεπιστημιακής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.

Έχει εκλεγεί από το Δ.Ε.Π Καθηγητής της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τ.Ε.Ι. Αθηνών, διδάσκοντας το μάθημα της Χειρουργικής και των Α΄ Βοηθειών επί 15 ετία.

Κατέχει τίτλους Διδάσκοντος Καθηγητού επί 10ετία στα μεταπτυχιακά μαθήματα (Συντονιστής, Σχολιαστής, Εισηγητής) που διοργανώνει το Δ.Σ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Εκπαιδευτής των  Ε΄ ετών και ΣΤ΄ ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Εκπαιδευτής των ειδικευομένων Ιατρών στην Χειρουργική ειδοκότητα ως επικεφαλής των Τμημάτων Γενικής Χειρουργικής που έχει υπηρετήσει και υπηρετεί ως σήμερα.

Παρακολούθηση 100 (Εκατό) ειδικών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και 288 (διακόσιες ογδόντα οκτώ) επιστημονικών συναντήσεων που έχουν αποφέρει 550 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Συμμετοχή-συγγραφή πλέον των 200 Επιστημονικών Εργασιών (60 ξενόγλωσσες) που παρουσιάσθηκαν σε Συνέδρια στον ελληνικό και διεθνή χώρο , εκ των οποίων οι 82 ανακοινώθηκαν από τον ίδιο και τέσσερις βραβεύτηκαν με επαίνους, καθώς και εξήντα  δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Οι εργασίες αυτές έχουν επιφέρει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων με peer review και citation index.

Συμμετοχή σε 100 (εκατό) Οργανωτικές και Επιστημονικές Επιτροπές Ιατρικών Συνεδρίων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και στο εξωτερικό, δύο Πανελλήνιων εκδηλώσεων από τη θέση του Προέδρου, αρκετών διεθνών υπό την θέση του Αντιπροέδρου. Έχει προσφωνήσει και κηρύξει την έναρξη εργασιών συνεδρίων και έχει απονείμει βραβεία σε Συνέδρους.

Παρουσίαση 65 (εξήντα πέντε) διαλέξεων Ιατρικού περιεχομένου και Εισηγητής / Σχολιαστής / Πρόεδρος σε 100 (εκατό) Στρογγυλά Τραπέζια.

Πρόσφατα συνοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με την Κυπριακή Χειρουργική Εταιρεία, ως Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας το 14ο Ελλαδοκυπριακό Συνέδριο Χειρουργικής.

Επίσης, οργάνωσε 2η Επιστημονική Ημερίδα του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας με διεθνή συμμετοχή συζητώντας θέματα που άπτονται της επαγγελματικής κατάστασης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Διακρίσεις:

Διακρίθηκε κατά τη φοίτησή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) καθόλα τα πανεπιστημιακά έτη.

Διακρίθηκε κατά τη στρατιωτική θητεία, ως έφεδρος Αξιωματικός του Υγειονομικού Σώματος ως αρχηγός τάξης στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού.

Διάκριση στις Ετήσιες Εξετάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα με Έπαινο.

Διάκριση στις Ετήσιες Εξετάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα με Α’ Βραβείο.

Διάκριση στο 25ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο με Έπαινο στην καλύτερη Ανακοίνωση.

Διάκριση στο 8ο Ελλαδοκυπριακό Συνέδριο Χειρουργικής με Διεθνή συμμετοχή με Α΄ Βραβείο στην καλύτερη  Ανακοίνωση.

Διάκριση στο ΙΑ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων  με  Α΄ Βραβείο  στην καλύτερη  προφορική ανακοίνωση.

Διάκριση και ευχαριστίες προς την Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου φοιτητικού Συνεδρίου 2012.

Συγχαρητήρια επιστολή από τη Διοίκηση (Γραφείο Διοικητού) του Γ.N.Ν.I. “Κωνσταντοπούλειο πρ. η Αγία Όλγα”, με αφορμή ευχαριστήριες επιστολές νοσηλευομένων ασθενών που χειρουργήθηκαν υπ’ εμού στην υπό την διεύθυνσή μου Β΄ Χειρουργική Κλινική του Παραρτήματος.

Διακρίθηκε με έπαινο από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας το 2014, στο πλαίσιο της καλύτερης επιχειρησιακής ετοιμότητας το 2014.

Διακρίθηκε με έπαινο από τον Σύνδεσμο “Friends of Europe in Greece”, που οργάνωσε επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάλεξή του «Άσκηση Διοίκησης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Νοσοκομείο» το 2015.

Ανακήρυξη επίτιμου μέλους του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ελλάδος για την αφιλοκερδή μου δράση ως Ιατρού του Συνδέσμου (Έφεδρος Ταγματάρχης Υ.Ι.).

Κοινωνικά:

Επί 8ετίας εκλεγμένος και επανεκλεγμένος Ταμίας του Δ.Σ. της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας, μετέχοντας από 20ετίας στο Επιστημονικό Συμβούλιο αυτής όπως και Γραμματέας της Επαγγελματικής Ενώσεως.

Συμμετοχή με διαλέξεις κοινωνικού περιεχομένου σε θέματα υγείας και επαγγελματικού προσανατολισμού σε Σχολεία και μέσα μαζικής επικοινωνίας (τηλεόραση-ραδιόφωνο). Κοινωνική προσφορά στο Νομό Κορινθίας.

Μέλος Συντακτικής επιτροπής  και Υπεύθυνος Ύλης του περιοδικού  «Ιατρική Επιθεώρηση ΙΚΑ»  που εκδίδεται τριμηνιαία από την Δ/νση Εκπαίδευσης  και Πληροφορικής του Ι.Κ.Α.

Δ/ντής έκδοσης εφημερίδας “Από το Βήμα του Ιατρείου” ,  που διανέμεται δωρεάν  σε 2000 περίπου  αναγνώστες.

Έκδοση βιβλίου “Α’ Βοήθειες”, διάθεση Βιβλιοπωλείο Σ. Παρισιάνου.

Δωρεάν κλινική εξέταση συμπολιτών μας που αδυνατούν οικονομικά, κατόπιν συνεννοήσεως με την Γραμματεία του Ιατρείου.

Εκπλήρωσε την  Στρατιωτική Θητεία ως έφεδρος Ανθυπίατρος (ΥΙ)  επικεφαλής του Ιατρείου-Αναρρωτηρίου του Κέντρου Ν/Σ Κορίνθου και αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού.

Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο  Π.Ι.  Αγ. Θεοδώρων και στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου του Νομού Κορινθίας.

Έχει εκλεγή εκλέκτορας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και είχε διοριστεί ως εισηγητής για της κρίσεις μονίμων ιατρών στα ΣΚΕΥΟΠΙΚΑ Αθήνας με εντολή του Διοικητή του ΙΚΑ.

Ενημέρωση σε ειδήσεις της τηλεόρασης του ANT 1 για τα επαγγελματικά προβλήματα των Ελλήνων Χειρουργών με την ιδιότητα μου ως Προέδρου του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας με προβολή της 1ης Ημερίδας του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Ενημέρωση στα ΜΜΕ σε συνεντεύξεις ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χειρουργός στην άσκηση της ειδικότητάς του στη Χώρα μας και προτάσεις επίλυσης αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *