Καλοσώρισμα

Ο Ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και Διδάκτορας της ιδίας Σχολής. Ασκεί την Ιατρική από το 1984 στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατέχει θέση Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της  Χειρουργικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκ. Νέας Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων” (πρώην Αγ. Όλγα), καθώς επίσης είναι Μέλος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος Χειρουργός στο «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και μέλος της Καρδιoμεταμοσχευτικής Ομάδας αυτού. Επανεξελέγει Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Στις θέσεις που υπηρέτησε και υπηρετεί ως Διευθυντής Χειρουργικής, έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10.000 χειρουργικές επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, εκπαιδεύοντας σημαντικό αριθμό ειδικευομένων και νέων χειρουργών. Έχει τιμηθεί με επιστημονικές διακρίσεις και επαίνους από Ιατρικές Εταιρείες και κοινωνικούς φορείς.

Διετέλεσε Διοικητής του ΓΝΝΘ Αθηνών «Η Σωτηρία». Το Νοσοκομείο με 710 ενεργείς κλίνες αξιολογήθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στα 5 καλύτερα Νοσοκομεία άνω των 600 κλινών την περίοδο 1/1/14-31/3/14 και βελτίωσε τη θέση του στα 3 καλύτερα κατά την περίοδο 1/4/14-31/7/14. Διακρίθηκε με έπαινο από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας , στο πλαίσιο της καλύτερης επιχειρησιακής ετοιμότητας το 2014 και διακρίθηκε με έπαινο από τον Σύνδεσμο “Friends of Europe in Greece”, που οργάνωσε επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διάλεξή του «Άσκηση Διοίκησης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Νοσοκομείο» το 2015.

Διετέλεσε επί δεκαετία ως μέλος και γραμματέας του Δ.Σ. Νοσοκομείου Θ.Π. «Η Παμμακάριστος» και επί πενταετίας ασκούσε τα καθήκοντα της Διοικήσεως του Νοσοκομείου ως Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του ΔΣ με το από 6.11.1995 Π.Δ 412/95 ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Επισκόπου Δημητρίου Έξαρχου Καθολικών Ελλάδος.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία και Γερμανία σε ειδικά χειρουργικά θέματα.

Μετείχε στη διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και κατέχει τίτλους διδάσκοντος Καθηγητού του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, διδάσκοντας το μάθημα της Χειρουργικής και των Πρώτων Βοηθειών.

Έχει συγγράψει τρία επιστημονικά βιβλία, είναι Δ/ντής σύνταξης Ιατρικής εφημερίδας και είναι συγγραφέας 200 επιστημονικών εργασιών.

Έχει συμμετάσχει σε 405 επιστημονικά Συνέδρια και εκπαιδευτικά Σεμινάρια Χειρουργικής στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, κατέχοντας θέσεις σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές αυτών όπως και τη θέση του Προέδρου.

Μετέχει σε 14 Επιστημονικές Εταιρείες σε διάφορες θέσεις στο ΔΣ, εξελέγη και επανεξελεί επί δεκαετία Ταμίας του ΔΣ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και διετέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας τα έτη: 2010-2011, 2017-2018.

Επανεξελέγει Πρόεδρος Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας για την διετία 2019-2020.


Χαιρετισμός Διοικητή