Νέα

Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών 2014 – 12/5/14

Αθήνα, Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»  12/5/14

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2014

(Μεγάλο Αμφιθέατρο «ΣΩΤΗΡΙΑ»)

Κυρίες και κύριοι,

Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να χαιρετήσω την εκδήλωση αυτή στο χώρο του Νοσοκομείου μας.

Στόχος πιστεύω, αυτού του εορτασμού παγκόσμια, είναι η ενδυνάμωση του νοσηλευτικού πνεύματος, η συνένωση των απανταχού νοσηλευτικών φωνών, η γνωστοποίηση και η υπενθύμιση στο κοινό, του ρόλου της νοσηλεύτριας στα νοσηλευτικά δρώμενα κάθε κοινωνίας.

Το πνεύμα της Florens Nightingale την 12η Μαΐου κάθε χρόνο  – ημέρα των γενεθλίων της- , που ήταν η πρώτη νοσηλεύτρια που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης νοσηλευτικής επιστήμης και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο ως κοινωνικό λειτούργημα είναι εδώ.

Παρ΄όλες τις πολύπλευρες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα, η παροχή νοσηλευτικής φροντίδας με ευγένεια, υπομονή και σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας με τους ασθενείς, καθώς και την αναγκαιότητα για συνεχή επιμόρφωση και στήριξη των προσπαθειών των νοσηλευτών, θα με βρουν συμπαραστάτη, ούτως ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε τα μέγιστα και η συνολική προσφορά μας να είναι αντάξια του κοινωνικού μας έργου.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το φετινό μήνυμα της ICN του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών που είναι : << Παρέχοντας ποιότητα στην κοινότητα, οι νοσηλευτές είναι πρωτοπόροι σε καινοτομίες που αφορούν την φροντίδα των πασχόντων >>.

Καλή επιτυχία στις εργασίες σας

Δρ. Μιλτιάδης Παπασταματίου

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *