Νέα

Χαιρετισμός 3ης Εκπαιδευτικής Αγγειολογικής Ημερίδας 1/11/2014

Χαιρετισμός 3ης Εκπαιδευτικής Αγγειολογικής Ημερίδας

Μεγάλο Αμφιθέατρο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

1/11/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να χαιρετήσω την έναρξη των εργασιών της 3ης Εκπαιδευτικής Αγγειολογικής Ημερίδας που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών  με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπτομένων του «Σωτηρία» , μιας επιστημονικής συνάντησης που δεν αποτελεί μόνο ένα γεγονός της ιατρικής κοινότητας, αλλά αποτελεί πλέον θεσμό και συνεισφέρει στη οδοιπορικό της γνώσης για την εκπαίδευση, τη διάγνωση, τη διαφορική διάγνωση, την θεραπεία και την πρόληψη των αγγειακών παθήσεων.

Είμαι βέβαιος πως η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας από τους συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και η κοινοποίηση αποτελεσμάτων μελετών και ερευνών θα προσθέσουν περισσότερα ‘’όπλα’’ στη φαρέτρα όλων όσων αγωνίζονται καθημερινά για το αγαθό της υγείας.

Η αποστολή των λειτουργών υγείας είναι επίπονη, απαιτητική και πολλές φορές σε βάρος της ποιότητας της προσωπικής ζωής του καθενός μας. Η προσφορά όμως προς τον συνάνθρωπό μας  και το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται την στήριξη όλων και σαφώς την στήριξη της πολιτείας για την προαγωγή της επιστημονικής μελέτης και έρευνας.

Η προστασία της υγείας αποτελεί πρωτίστως κοινωνική ευθύνη και η πολιτεία οφείλει να παρέχει και να εγγυάται σ’ όλους τους πολίτες υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας και να στηρίζει μια ολοκληρωμένη εφηρμοσμένη πολιτική στον τομέα αυτόν, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις αρχές της ηθικής της δεοντολογίας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Αγαπητέ συνάδελφε καθηγητή Κώστα Συρίγο και συνάδελφε Βαγγέλη Δημακάκο, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και με χαρά θα χαιρετίσω και την 4η εκπαιδευτική αγγειολογική ημερίδα.

Δρ. Μιλτιάδης Ι. Παπασταματίου

Διοικητής – Πρόεδρος Δ.Σ.

ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *