Νέα

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μου

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β΄ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Δρ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ Ι. ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
 
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών με  Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών καθ΄ όλα τα Πανεπιστημιακά έτη.
Εκπλήρωσα την  Στρατιωτική Θητεία ως έφεδρος Ανθυπίατρος επικεφαλής του Ιατρείου-Αναρρωτηρίου του Κέντρου Ν/Σ Κορίνθου και αποφοίτησα πρώτος από τη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού.
Επίσης και το Αγροτικό Ιατρείο  στο Π . Ι  Αγ. Θεοδώρων / Κέντρο Υγείας Λουτρακίου του Νομού Κορινθίας.
Υπηρέτησα στο 401 Γ.Σ.Ν.Α, στο Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας η «Παμμακάριστος» & στην  Πανεπιστημιακή Κλινική της  Α΄ Χειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών για τη λήψη ειδικότητας Γεν. Χειρουργικής.
Υπηρέτησα επί 10ετία στο 3ο Νοσ. ΙΚΑ και ως διευθυντεύων Επιμελητής της Χ/Κ. Έκτοτε υπηρετώ στο 7ο Νος. ΙΚΑ ως Επιμελητής και επί 6ετία ως Αν. Διευθυντής μέχρι την τοποθέτησή μου ως Διευθυντή της Β’ Χ/Κ.
Κατά την διάρκεια της Νοσοκομειακής μου θητείας έχω επιτελέσει πλείονας των 6.000 χειρουργικών επεμβάσεων.
Υπεύθυνος Τομέα Παχέος Εντέρου Πανελλήνια ορισμένος από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Κατέχω θέση Επιστημονικού Συμβούλου στο ¨Ωνάσειο¨ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με ενεργό συμμετοχή μου ως χειρουργός σε μείζονα εγχειρητικά πρωτόκολλα όπως και στο Επιστημονικό Έργο του Κέντρου με παρουσία μου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-επιστημονικές εργασίες.
Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής  στο Εργαστήριο της Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Πανεπιστημιακή Κλινική της Β΄Χειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών.
Μετεκπαιδεύσεις σε ειδικά γνωσιολογικά θέματα και Χειρουργικές τεχνικές με Υποτροφία του Ι.Κ.Υ στο Hillingdon Hospital-Uxbringe του Λονδίνου Αγγλία, στο St. Elisabeth Hospital της Ολλανδίας, στο Cantonal Hospital στο Fribourg της Ελβετίας και στο St. Elisabeth Hospital της Βιέννης στην Αυστρία.

Διάκριση στο ΙΑ΄Πανελλήνιο Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων  με  Α΄ Βραβείο  στην καλύτερη  προφορική ανακοίνωση.
Διακρίσεις στις Ετήσιες Εξετάσεις της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας  στα Μετεκπαιδευτικά  Μαθήματα με Έπαινο και το Α΄ Βραβείο  σε δύο διαδοχικά έτη.
Διάκριση στο 25ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο με Έπαινο στην καλύτερη Ανακοίνωση.
Διάκριση στο 8ο Ελλαδοκυπριακό Συνέδριο Χειρουργικής με Διεθνή συμμετοχή με Α΄ Βραβείο στην καλύτερη  Ανακοίνωση.
Εκλέγομαι από το Δ.Ε.Π Επ. Καθηγητή της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τ.Ε.Ι. Αθηνών, διδάσκοντας το μάθημα της Χειρουργικής και των Α΄ Βοηθειών.
Σε δύο χρόνια επανεκλέγομαι από το Δ.Ε.Π Καθηγητής της Σχολής. Μετέχω  επίσης ως εκπαιδευτής των  Ε΄ ετών και ΣΤ΄ ετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.
Κατέχω τίτλους Διδάσκοντος Καθηγητού επί 10ετία στα μεταπτυχιακά μαθήματα (Συντονιστής, Σχολιαστής, Εισηγητής) που διοργανώνει το Δ.Σ του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και μετέχω σ’αυτό από 15ετία.
Παρακολούθηση 100 (Εκατό) ειδικών Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και 288 (διακόσιες ογδόντα οκτώ) επιστημονικών συναντήσεων που μου έχουν αποφέρει 340 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Συμμετοχή-συγγραφή πλέον των 170 (εκατόν εβδομήντα) Επιστημονικών Εργασιών (30 ξενόγλωσσες) που παρουσιάσθηκαν σε Συνέδρια στον ελληνικό και διεθνή χώρο , εκ των οποίων οι 82 (ογδόντα δύο) ανακοινώθηκαν από τον ίδιο και δύο βραβεύτηκαν, καθώς και εξήντα  δημοσιεύσεις σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά.
Οι εργασίες αυτές έχουν επιφέρει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων με ¨peer review και 23 (είκοσι τρία)  citation index¨.
Συμμετοχή σε 61 (εξήντα μία) Οργανωτικές και Επιστημονικές Επιτροπές Ιατρικών Συνεδρίων που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και αλλαχού, όπως και προσκεκλημένος Πρόεδρος άλλων Ιατρικών Εταιρειών σε Συνεδρίες Ιατρικών Ανακοινώσεων.
Παρουσίαση 40 (σαράντα) διαλέξεων Ιατρικού περιεχομένου και Εισηγητής / Σχολιαστής / Πρόεδρος σε 57 (πενήντα επτά) Στρογγυλά Τραπέζια.
Είμαι μέλος  12 (δώδεκα) Επιστημονικών  Ιατρικών  Εταιρειών εκλέγομαι και επανεκλέγομαι Πανελλήνια στο Δ.Σ της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας στη θέση του Ταμία και πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο και σε διάφορα αξιώματα που μου έχουν ανατεθεί από την Ε.Χ.Ε.
Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου <Θ.Π. Παμμακάριστος> με απόφαση Προέδρου Σεβασμιωτάτου  Αναργύρου  υπ΄αριθμ. 76/2003.
Μέλος Συντακτικής επιτροπής  και Υπεύθυνος Ύλης του περιοδικού  «Ιατρική Επιθεώριση ΙΚΑ»  που εκδίδεται τριμηνιαία από την Δ/νση Εκπαίδευσης  και Πληροφορικής του Ι.Κ.Α. Δ/ντης έκδοσης εφημερίδας “Από το Βήμα του Ιατρείου” ,  που διανέμεται δωρεάν  σε 2000 περίπου  αναγνώστες.
Έκδοση βιβλίου «Α’ Βοήθειες», σελ. 250 (Φοιτητές Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας  Τ.Ε.Ι/ΑΘΗΝΏΝ.
Οικογενειακή κατάσταση: Πολυμελής οικογένεια, έγγαμος μετά της Παιδιάτρου Βαβαλέας Σταυρούλας,  πατέρας  τριών  παιδιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *