Τελευταία Νέα

Προσφώνηση Προέδρου Δρ. Μ. Παπασταματίου της 3ης Ημερίδας του Επαγγελματικού Συμβουλίου ΕΧΕ, 26/9/2020

Μήνυμα για τον κορονοϊό του Δρ. Μ. Παπασταματίου, Αθήνα 4/5/2020

3η εκπαιδευτική ημερίδα ψυχοογκολογίας Μεγάλο αμφιθέατρο ΓΝΝΘΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ» - 14/11/14

Κύριε Πρόεδρε, κοι Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Η λέξη "καρκίνος" είναι από τις πιο δύσκολες λέξεις στην προφορά και το άκουσμα της. Πρόκειται για μία ασθένεια, που ακόμα και το 2014 είναι φορτισμένη με έντονα αρνητικά συναισθήματα και αρκετές προλήψεις. Η εμπειρία αυτής της νόσου δεν μπορεί παρά να ασκεί στον πάσχοντα και στους οικείους του μεγάλη ψυχολογική πίεση και αναστάτωση. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί διαταραχές στη σεξουαλικότητα του ζευγαριού, με αποτελέσματα προβλήματα στη σχέση τους, εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα με τους κατάλληλους ψυχολογικούς χειρισμούς.

Η καθημερινότητα και γενικότερα τα όνειρα και οι στόχοι του ανθρώπου, που ασθενεί, ανατρέπονται και η ζωή του αποσταθεροποιείται. Από την άλλη πλευρά όμως, η πορεία της συγκεκριμένης ασθένειας συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου και έχει αποδειχθεί, ότι ο καρκίνος έχει πολύ καλή πρόγνωση, όταν ο ασθενής αντιμετωπίζει το πρόβλημά του με αισιοδοξία και θετική σκέψη.

Μ´αυτά τα λίγα λόγια χαιρετίζω την εκδήλωσή σας, πιστεύοντας ότι τα συμπεράσματα και η εφαρμογή τους, που θα προκύψουν στο τέλος της εκπαιδευτικής αυτής ημερίδας, θα ωφελήσουν τόσο τους πάσχοντες αλλά και τους οικείους τους στη συνόλη αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Ευχαριστώ

Δρ. Μιλτιάδης Ι. Παπασταματίου

Διοικητής – Πρόεδρος Δ.Σ.

ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 12:19)

 

Δραστηριότητες Επαγγελματικού Συμβουλίου ΕΧΕ 2019-2021

Πρόεδρος Δ.Σ. Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας 2019-2020

Πρόεδρος Δ.Σ. Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας 2017-2018

Αναζήτηση