Τελευταία Νέα

Προσφώνηση Προέδρου Δρ. Μ. Παπασταματίου της 3ης Ημερίδας του Επαγγελματικού Συμβουλίου ΕΧΕ, 26/9/2020

Μήνυμα για τον κορονοϊό του Δρ. Μ. Παπασταματίου, Αθήνα 4/5/2020

Εκδήλωση προς τιμήν της Ήρας Τσιμάρα – Παπασταματίου Μουσείο Σοφία Σλήμαν 1/10/2014

Εκδήλωση προς τιμήν της Ήρας Τσιμάρα – Παπασταματίου

Μουσείο Σοφία Σλήμαν 1/10/2014

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι , Eκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι,

Το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Σωτηρία, οι Συνάδελφοι, οι μαθητές και οι φίλοι τιμούν σήμερα την Επίτιμη Διευθύντρια Ήρα Τσιμάρα Παπασταματίου,  για μια θητεία και προσφοράς πολλών ετών, στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στην επιστήμη και στην πατρίδα μας.

Όποιος σκοπεύει να υπηρετήσει και να μελετήσει σε βάθος την Ιατρική Επιστήμη πρέπει να διαθέτει τα εξής προσόντα:

Σωστή εκπαίδευση, φυσική κλίση, κατάλληλο περιβάλλον, σύνεση, συνέπεια,  οξυδέρκεια, εργατικότητα, ανιδιοτέλεια και να έχει χρόνο και αγάπη για τον ασθενή του.

Αυτά τα προσόντα αναδεικνύονται αναμφίβολα όπως έχει αποδείξει στη σταδιοδρομία της η συνάδελφος Ήρα Τσιμάρα Παπασταματίου .

Ας μου επιτραπεί να της θυμίσω …  αγαπητή συνάδελφε, ότι η πρώτη συνάντησή μας, έγινε στο τέλος της δεκαετίας του ΄70 ως φοιτητής τότε της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο μάθημα της Πνευμονολογίας με τον αείμνηστο Καθηγητή Ιορδάνογλου,  που συμμετείχατε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Κλινικής, επιδεικνύοντάς μας στο μάθημά σας τα ανατομικά παρασκευάσματα ασθενών  - που μου είχαν κάνει τόσο εντύπωση τότε - και αργότερα περίπου 40 χρόνια μετά μου τα ξαναεπέδειξε ως διοικητής πλέον του Νοσοκομείου, στο μουσείο ΄Σοφία Σλήμαν΄ ο συνάδελφος και φίλος Μιχάλης Τουμπής.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, σημασία   έχει πιστεύω,  ότι από οποιαδήποτε θέση περάσει κανείς να  μπορεί να φύγει με το κεφάλι ψηλά.  Να βάλει ένα λιθαράκι γνώσης, πίστης, ελπίδας  για κάτι καλύτερο στο επέκεινα του χώρου που υπηρέτησε, που δημιούργησε, στο χώρο που έζησε κάνοντας τον εαυτό του καλύτερο χωρίς άμετρες φιλοδοξίες και δημιουργία δυσχεριών στους συναδέλφους του. Η Ήρα Παπασταματίου γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους έχει διακριθεί στην Ιατρική κοινότητα. Η ευελιξία και η ευρηματικότητα για έναν άνθρωπο που ασκεί διοίκηση είναι πολύ σημαντικά εφόδια. Οι πράξεις της που οδήγησαν στην πετυχημένη πορεία του υπό την διεύθυνσή της Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου και  μας θυμίζουν τους στίχους του Σικελιανού « Εμπρός παιδιά και δεν βολεί , μοναχός του να ανέβει ο ήλιος. Σπρώξτε με γόνα και με στήθος να τον βγάλουμε απ΄ τη λάσπη». Η Ήρα Παπασταματίου προσπάθησε πολύ … με δουλειά και αίσθημα ταπεινοφροσύνης, σ΄όλα τα επίπεδα, οδήγησαν στην ολοκλήρωση με επιτυχία του σκοπού της, που ήταν η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση στον ασθενή.

Όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην καθοριστική συμβολή του συζύγου της, συναδέλφου χειρουργού Λεωνίδα Παπασταματίου που με την συντροφικότητα με την προσωπικότητα με όλη τη στάση ζωής δίπλα της, την βοήθησε να φτάσει εκεί που έφτασε , ώστε σήμερα όλοι μαζί να την τιμούμε επάξια.

Ολοκληρώνοντας, ας θυμηθούμε τα λόγια  του Σεφέρη : Αυτό το μέλλον που κρατάμε τώρα στα χέρια μας από τους παλιότερους και λέμε να το κρατήσουμε για πολύ πολύ καιρό έχει λαξευτεί, σ΄ ένα κόσμο που ολοένα στενεύει, θα πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο.

Αγαπητή Ήρα, σε συγχαίρω για ότι έχεις προσφέρει και θα ακουστούν σήμερα λόγια που είναι λίγα μπροστά σ΄αυτά που έχεις κάνει.

Σας ευχαριστώ.

 

Δρ. Μιλτιάδης Ι. Παπασταματίου

Διοικητής – Πρόεδρος Δ.Σ.

ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 12:16)

 

Δραστηριότητες Επαγγελματικού Συμβουλίου ΕΧΕ 2019-2021

Πρόεδρος Δ.Σ. Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας 2019-2020

Πρόεδρος Δ.Σ. Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας 2017-2018

Αναζήτηση